مـحـیـا

دریچه ای به محیای اهل بیتی

مـحـیـا

دریچه ای به محیای اهل بیتی

مـحـیـا
آخرین مطالب
  • ۱۸ ارديبهشت ۹۵ ، ۱۶:۲۱ راحتی

۴ مطلب در بهمن ۱۳۹۲ ثبت شده است

شعرى در دیوان منسوب به امیرالمؤمنین على ( ع ) هست که مى گوید:

تغرب عن الاوطان فى طلب العلى
و سافر ففى الاسفار خمس فوائد

تفرج هم واکتساب معیشة

و علم و آداب و صحبة ماجد

(مستدرک , ج 3 ص 22)

سفر کن؛ مثل مرغ پا بسته نباش که وقتى به پایش یک لنگه کفش مى بندند دیگر نمى تواند تکان بخورد . سفر کن ولى هدف تو از سفر طلب علوها و برتری ها، یعنى طلب فضیلت ها وکسب کمال ها باشد. و در سفر پنج فایده نهفته است:

1- با تفرج همّ و غم و اندوه ها از دلت بر طرف مى شود، تفرّج پیدا مى کنى. انسان تا وقتى که در محیط است، با سوابقى که در زندگى دارد، خاطرات همیشه براى او یادآور غم و اندوه و غصه و گرفتاری هاست. مسافرت کردن و از دروازه ی شهر بیرون رفتن به طور طبیعى همان است و غم و غصه ها در شهر ماندن همان. پس اولین فایده اش این است که از هم و غم ها نجات پیدا مى کنید؛ لااقل روح انسان که زیر سنگینى غم و غصه ها لگد مال مى شود، براى مدتى آزاد مى گردد.

2- اکتساب معیشت؛ اگر با هوش باشید، مى توانید با مسافرت کسب معیشت کنید. انسان نباید در معیشت ها و در کسب درآمد ها، فکرش به آنچه که در محیطش وجود دارد، محدود باشد؛ چه بسا که انسان با لیاقتى که اگر پایش را از محیط خود بیرون گذاشته و به محیط دیگر برود، برایش بهتر باشد، زندگیش خیلى بهتر شود و رونق بیشترى پیدا کند.

3 – علم آموزی؛ غیر از کسب معیشت کسب علم کنید؛ هر عالِمى یک دنیائى است. ممکن است در شهر شما عالم هاى بزرگ و درجه اولى باشند، ولى هر گلى، بوئى دارد. عالمى که در شهر دیگر است ممکن است از یک نظر در حد عالِم شهر شما نباشد ولى او هم براى خود دنیائى دارد. وقتى با دنیاى او روبرو شدید، غیر از دنیائى که داشتید، با دنیاى علم دیگرى نیز آشنا خواهید شد و علوم دیگرى بدست خواهید آورد.

4 –همه آداب و اخلاق ها، آداب و اخلاقى نیست که مردم شهر یا کشور تو می دانند. وقتى به جاى دیگرى سفر مى کنید، با یک سلسله آداب دیگر برخورد مى کنید و احیاناً متوجه مى شوید که برخورد و عادت هاى آنها بهتر از عادت مردم شماست. ممکن است یک سلسله آداب و اخلاق در مسافرت بیاموزید و یا لااقل مى توانید آداب آنها را با آداب خود مقابل یکدیگر بگذارید و مقایسه کنید، قضاوت کنید و آداب خوب تر را انتخاب کنید.

5 - غیر از مسئله کسب علم، صحبت است. صحبت یعنى چه؟ یعنى همنشینى. در سفر به همنشینى با مردمان بزرگ توفیق پیدا مى کنید . گاهى صحبت با افراد بزرگ به روح شما کمال مى دهد.

گفتارهای معنوی، ج1، ص286



العبد
۲۷ بهمن ۹۲ ، ۱۸:۰۰ موافقین ۲ مخالفین ۰ ۰ نظر

اقبال لاهورى مى گوید: «پدرم سخنى به من گفت که در سرنوشت من فوق العاده اثر بخشید؛ روزى در اطاق خود نشسته و مشغول خواندن قرآن بودم، پدرم آمد از جلوى اطاق من بگذرد، رو کرد به من و گفت: محمد! قرآن را آنچنان بخوان که گوئى بر خودت نازل شده است! از آن وقت، من هر وقت به آیات قرآن مراجعه مى کنم و آنها را مطالعه مى کنم، چنین فرض مى کنم که این خداى من است که با من که محمد اقبال هستم دارد حرف مى زند.

حماسه حسینی، ج1، ص223



العبد
۱۶ بهمن ۹۲ ، ۲۲:۰۱ موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰ نظر


رسول خدا صلى الله علیه و آله: «الشتاء ربیع المومن یطول فیه لیله فیستعین به على قیامه و یقصر فیه نهاره فیستعین به على صیامه»؛ زمستان بهار مؤمن است؛ از شب هاى طولانى ‏اش براى شب زنده ‏دارى و از روزهاى کوتاهش براى روزه دارى بهره مى‏ گیرد.

وسائل الشیعه، ج7، ص302، ح3

العبد
۱۴ بهمن ۹۲ ، ۱۷:۵۷ موافقین ۲ مخالفین ۰ ۱ نظر

جهت مشاهده ی در سایز اصلی، بر روی تصویر کلیک کنید

جهت خشنودی قلب نازنین حضرت عباس سلام الله علیه، صلوات

+

بابت غیبتی که داشتم از همه ی عزیزان عذرخواهی می کنم.

دهه ی فجر بر همه مبارک...


العبد
۱۲ بهمن ۹۲ ، ۲۳:۲۰ موافقین ۲ مخالفین ۰ ۱ نظر